Maajoukkueen luistimiin alkaa jo löytyä vauhtia

Pekka Koskela 500 metrillä seitsemäs ja 13:s, Mika Poutalalle 7 maailmancupin pistettä.

Pekka Koskela otti 19 mc -pistettä luistelemalla kakkoseksi Milwaukeen osakilpailussa 1 000 metrin B -divisioonassa. Koskelan aika oli 1.10,08. B -divisioonan nopein oli yhdysvaltalainen Nick Pearson ajalla 1.09,85. Samoin Risto Rosendahl luisteli jo lupauksia antavasti lähdön viidenneksi ajalla 1.10,78.

Sen sijaan Janne Hänninen ei ole löytänyt otetta hyvään vauhtiin. Hän luisteli A -divisioonassa ajan 1.11,16 ja sillä hän jäi 19:nneksi.

– Kaikista sairauksista ja vaivoista huolimatta nyt alkaa näkyä jo valo tunnelin päässä. Pekka Koskelan ensimmäinen 500 metrin kisa oli hyvä, vaikka pieniä virheitä luistelussa vielä olikin. Samoin toisen päivän molemmat kisat olivat hänen kohdallaan ihan kelposuorituksia, toteaa päävalmentaja Timo Järvinen.

Mika Poutalan (kuvassa) luistelut olivat myönteisiä, hän jätti B -divisioonan viidennen sijan ajallaan monta A-miestä taakseen. Risto Rosendahlin luistelu käytännössä katsoen suoraan sairasvuoteelta oli tilanteeseen nähden hyvä, veti päävalmentaja yhteen Milwaukeen maailmancupin kaksi päivää.

Maailmancupit siirtyvät nyt Eurooppaan. Seuraavaksi luistellaan ensi viikonloppuna Heerenveenissä, jossa ovat vuorossa yleisluistelijoiden matkat.