Päävalmentaja Järvinen luottavainen vauhdin löytymiseen

Jarmo Valtosen upea Suomen ennätys 5 000 metrillä antaa uskoa tulevaisuuteen.

Pikaluistelijoillamme ja päävalmentaja Timo Järvisellä on kolmen pitkän maailmancup -päivän urakka takana Salt Lake Cityssä. Järvinen teki parhaimmillaan 17 tunnin työpäivää.

– Kova viikonlopun urakka on takana. Tuloksemme eivät olleet aivan sitä mitä odotimme, mutta saimme kuitenkin sijoituksia 20 parhaan joukkoon. Vaikka terävin kärki menee kovaa, niin me olisimme omilla ennätyksillämme olleet tuloslistoilla korkealla, Timo Järvinen totesi.

– Meidän tuloskuntomme ei ole vielä sillä tasolla, mille minä uskon sen nousevan muutaman viikon sisällä. Pekka Koskelan toinen 500 metrin kisa antoi jo hyviä viitteitä vauhdin paranemisesta. Jarmo Valtosen (kuvassa) 5 000 metrin Suomen ennätys on puolestaan edistysaskel meidän kestävyysluistelussamme. Samoin Tuomas Nieminen pystyi omaan ennätykseensä 1 000 metrillä, kertoi päävalmentaja Timo Järvinen.

– Torinoon on vielä paljon aikaa ja voi olla, että tuloslistat ovat erinäköisiä, kunhan kausi lähenee olympiakisoja. Minä uskon, että me olemme oikealla tiellä kohti hyviä tuloksia, jatkoi Järvinen.