Maailmancup jatkuu Salt Lake Cityssä

Pekka Koskela avaa maailmancup-urakkansa.

Salt Lake Cityssä mukana ovat yleisluistelijoiden lisäksi sprintteriluistelijat. Jäällä nähdään myös Inzellin MM-kilpailujen pronssimitalisti Pekka Koskela, joka luistelee sekä 500 metriä että 1 000 metriä.

Kun yleisluistelijat avasivat maailmancupinsa viime viikonloppuna Calgaryssa, nähtiin tulevien Olympiakisojen vaikutus. Luistelijat ovat jo nyt huikeassa vauhdissa ja maailmanennätykset rapisivat. Samaa on odotettavissa myös Salt Lake Cityssä.

– Uskon, että maailmanennätykset ja myös Suomen ennätykset kirjoitetaan täällä uusiksi lähes joka matkalla. Kärki tulee olemaan huippukova ja äärimmäisen tasainen. Joukkueemme on hyvässä iskussa, vaikka Vesa Rosendahl ja Pasi Koskela ovat vielä toipilaita flunssan jäljiltä. Risto Rosendahl on myös pienoinen kysymysmerkki, kun hän starttaa villillä kortilla 1 500 metrin A-divisioonassa, kertoi päävalmentaja Timo Järvinen cupin aattona.

Suomen joukkue

1 500 m, A-divisioona Risto Rosendahl
1 500 m, B-divisioona Janne Hänninen
Vesa Rosendahl
Jarmo Valtonen
Pasi Koskela
5 000 m, B-divisioona Robert Brandt
Jarmo Valtonen
2 x 500 m ja 2 x 1 000 m Pekka Koskela
Janne Hänninen
Risto Rosendahl
Mika Poutala
Tuomas Nieminen