Hänninen 16:s Calgaryn maailmancupissa

Janne Hänninen sijoittui vatsavaivaisena 1 500 metrillä 16:nneksi maailmancupin avauskilpailussa Calgaryssä.

Janne Hänninen sijoittui 1 500 metrillä 16:nneksi, kun pikaluistelun maailmancup käynnistyi Kanadan Calgaryssa. Kovatasoisen kilpailun voitti ME-mies, yhdysvaltalainen Shani Davis. Hän luisteli matkan aikaan 1.43,52, joka on vain 19 sadasosaa hitaampi kuin hänen tammikuussa luistelema maailmanennätysaikansa. Davisin maanmies Chad Hedrick oli kakkonen 72 sadasosaa hitaampana.

Hännisen kauden avaus oli kohtuullinen ja hän pääsi puolentoista sekunnin päähän SE-ajastaan. Hän hävisi Davisille vajaa neljä sekuntia. Toinen A -divisioonan startissa luistellut suomalainen oli Vesa Rosendahl, jonka sijoitus oli 18:s. Matkan B-divisioonan startin kärkitilat menivät kanadalaisille. Ykkönen oli Denny Morris kovalla ajalla 1.44,10. Suomen Jarmo Valtonen oli 21:s ajalla 1.49,14 ja Mika Poutala 25:s (1.49,59).

Janne Hänninen ei ollut itse tyytyväinen suoritukseensa. Tyytymättömyyteen oli selkeä syy. – Minuun iski ripuli aamuyöstä. Heräsin vatsavaivoihin aamulla jo ennen viittä ja sen jälkeen starttiin asti tulikin istuttua vessassa vähän väliä. Jalat olivat kisassa jo 700 metrin jälkeen aivan tyhjät. Eiköhän Suomen ennätys olisi kaatunut normaaliolosuhteissa, kertoi Hänninen luistelunsa jälkeen.