Juniori Cup kilpailusäännöt

Huom! Kaudella 2o18-2019 ei järjestetä Juniori Cup:ia.

Juniori Cup toimii A- ja B-junioreille Nuoriso Cupin tapaan. Juniori Cupissa pisteitä saa osakilpailusta sijoituksen mukaan ja uusista henkilökohtaisista ennätyksistä. Juniori Cup -kausi 2017/2018 luistellaan seuraavien sääntöjen mukaisesti.

Kilpailusäännöt
Kilpailija luistelee omalla vastuullaan, noudattaa Suomen Luisteluliiton (SLL) kilpailusääntöjä sekä järjestävän seuran antamia ohjeita.

Kilpailusarjat
Tytöt ja pojat ovat yhteisessä pistelaskujärjestelmässä. Juniori Cupin kilpailusarjat ovat
• A-tytöt/pojat 19-vuotiaat
• B-tytöt/pojat 17-vuotiaat

Osakilpailut
18.11.2017 Season Opening Race Seinäjoki
26.11.2017 Juhani Järvisen muistokilpailut, Helsinki
9.12.2017 Mastereiden SM-sprinttikilpailut sekä Junnu- ja Nuoriso Cup, Pori
20.01.2018 Clas Thunbergin muistokilpailu, Helsinki
3.2.-4.2.2018 Nuorten SM-kilpailut ja hopealuistinfinaali, Helsinki
18.02.2018 Kansalliset, Oulu

Pistelasku
Juniori Cupin viidestä (5) osakilpailusta huomioidaan lopputuloksissa

• kaikki osakilpailut sijoituksien osalta (henk.koht. ja yhteislähtökilpailut)
  • henkilökohtaisien ennätyksien luisteleminen jokaisesta osakilpailumatkasta

Pistejako
Osakilpailun pisteet jaetaan voittajasta alaspäin seuraavasti:

• ensimmäiselle 10 pistettä
• toiselle 8 ”
• kolmannelle 6 ”
• neljännelle 5 ”
• viidennelle 4 ”
• kuudennelle 3 ”
• seitsemännelle 2 ” ja
• seuraaville 1 piste

Henkilökohtaisen ennätyksen luistelemisesta saa 5 lisäpistettä. Yhden osakilpailun aikana huomioidaan enintään kaksi luisteltua ennätystä, jolloin maksimipisteet yhdestä kilpailusta ovat 10 pistettä ensimmäisestä sijasta ja 5 + 5 pistettä ennätyksistä eli yhteensä 20 pistettä/osakilpailu.

Maksimipisteet koko kautena on 70 pistettä osakilpailuvoitoista ja henkilökohtaisista ennätyksistä samalla laskutavalla (riippuen yhteislähtömatkojen lopullisesta määrästä, joista ei jaeta pisteitä).

Kauden ensimmäisessä kilpailussa aikoja verrataan edellisenä talvena luisteltuun ennätykseen, jollei kuluvalta kaudelta ole uutta ennätystä luisteltavalta matkalta. Vain kotimaassa luisteltuja aikoja ja ennätyksiä verrataan keskenään. Käsiaikoihin tulee aina lisätä 0,2 sekuntia.

Jos luistelija hylätään joltain matkalta eikä näin saa sijoituspisteitä, saa luistelija kuitenkin mahdolliset ennätyspisteet toiselta luistellulta matkalta. Osakilpailussa luistelijan aikaa verrataan hänen todelliseen henkilökohtaiseen ennätykseensä, vaikka se olisi luisteltu ilmoittautumisen jälkeen. Vastuu ennätysten ajan tasalla pitämisestä ja niistä informoimisesta on luistelijalla/luistelijan seuralla. Osallistujien toivotaan noudattavan tässä Fair Play -henkeä.

Ilmoittautuminen Juniori Cupiin
Juniori Cupin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella. Lomake julkaistaan Luisteluliiton sivuilla marraskuun alussa.

Uudet luistelijat, jotka eivät osallistu muihin kuin yhteen oman seuransa järjestämään Juniori Cup -osakilpailuun, voivat ensimmäisenä kautena osallistua Juniori Cupiin ilman Juniori Cup -osallistumismaksua.

Ilmoittautuminen Juniori Cupin osakilpailuihin
Osakilpailuun ilmoittaudutaan luistelukalenterin kilpailukutsujen mukaisesti sekä noudattaen Suomen Luisteluliiton sääntökohtaa ilmoittautuminen. Jos luistelija on ennen kauden alkua ilmoittautunut Juniori Cupiin, oletetaan hänen ilmoittautuessaan kansalliseen kilpailuun samalla osallistuvan Juniori Cupin osakilpailuun.

Niiden luistelijoiden, jotka osallistuvat vain oman seuransa järjestämään osakilpailuun, tuloksiin kirjataan NC osakilpailuun osallistumisen merkiksi. (Muutoinkin kaikkien Cup-osakilpailuihin osallistuneiden tuloksien yhteydessä voi olla maininta NC.)

Ennätykset
Juniori Cupissa hyväksytään ennätyksiksi Suomessa kansallisissa kilpailuissa tai seuran mestaruuskilpailuissa sekä seuran järjestämissä viikkokilpailuissa luisteltu aika. Ennätyksiksi luetaan edellisen kauden ennätysajat tai kuluvalla kaudella tehdyt uudet ennätysajat. Ennätykset ilmoitetaan järjestävälle seuralle kilpailuihin ilmoittautumisen yhteydessä.

Tulokset
Nuorisovaliokunnan Cup-vastaava toimittaa joka osakilpailun jälkeen cup-sarjojen pistetilanteen Suomen Luisteluliiton nettisivuille.

Palkinnot
• Jokainen vähintään kolme pistettä saavuttanut luistelija palkitaan.
• Sekä pojista että tytöistä viisi eniten cup-pisteitä saavuttanutta palkitaan (yksi sarja pojille ja yksi sarja tytöille, ei ikäluokitusta).
• Vähintään kolmeen osakilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan ns. harrastuspalkinto.
• Nuorisovaliokunta valitsee cup-luistelijoista yhden luistelijan kauden kehittyjäksi.

Nuorisovaliokunta hankkii kokonaiskilpailun palkinnot ja jakaa palkinnot keväällä Luisteluliiton luistelukauden päätöstilaisuudessa.

Osallistumismaksu
Juniori Cupin osallistumismaksu on 15,00 euroa/luistelija kaudella 2016/2017. Osallistumismaksu maksetaan sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä.

Juniori Cup luistellaan normaalisti järjestettävien kilpailujen yhteydessä, jolloin luistelijat osallistuvat joka tapauksessa yksittäisiin kilpailuihin, maksavat järjestävälle seuralle kilpailuun osallistumismaksun ja halutessaan ovat mukana Juniori Cupissa.

Kilpailun järjestäjä huolehtii yksittäisen kilpailun palkintojenjaosta.

Osakilpailujen anominen
Seurat voivat anoa Suomen Luisteluliitolta tulevan talven Juniori Cupin osakilpailujen järjestämistä kunkin vuoden elokuun loppuun mennessä. Suomen Luisteluliitolla on vuosittain oikeus muuttaa Juniori Cupin nimeä esim. sponsoroivan yrityksen mukaisesti.

Ongelmatilanteet
Nuorisovaliokunta ratkoo mahdolliset ongelmat ja kehittää Juniori Cupia edelleen kaudella 2017/2018.