Poutala rikkoi 12 vuotta vanhan Suomen ennätyksen

Helsingin Työväen Luistelijoiden Mika Poutala ja Seinäjoen Urheilijoiden Elina Risku uusivat Seinäjoella pikaluistelun sprinttereiden SM-tittelinsä viime vuodelta. Molemmat nappasivat mestaruudet voittamalla kaikki neljä matkaa. Poutalan yhteispisteet 145,310 ovat samalla uusi Suomen ennätys kotimaan jäillä. Poutala paransi Pekka Koskelan 12 vuoden takaisia ennätyspisteitä 0,850 pisteellä.

Poutala luisteli lauantaina 500 metriä 36,23 ja 1000 metriä 1.13,78. Sprinttereiden yhteispisteiden SM-kulta oli Mika Poutalalle uran kahdeksas ja hän nousi Janne Hännisen rinnalle kaikkien aikojen eniten mestaruuksia voittaneeksi luistelijaksi.

Miesten hopeaa nappasi SU:n Tommi Pulli ja pronssia A-junioreiden 500 metrin SE:n perjantaina luistellut Helsingin Luistinkiitäjien Samuli Suomalainen.

Perjantaina 1000 metrillä kaatunut Pekka Koskela luisteli lauantaina 500 metriä 36,58 ja 1000 metriä 1.14,70 ollen molemmissa starteissa toinen.

Elina Risku oli puolestaan täysin ylivoimainen naisten kilpailussa. Riskun marginaali hopenaiseen, KENSU:n Paju Kilpeläiseen kasvoi 16,335 pisteeseen. Pronssia saavutti kokenut Porin Pyrinnön Annakaisa Kivioja, joka paranteli N40 -sarjan SE-lukemia perjantaina.

Risku otti nyt seitsemännen perättäisen mestaruutensa ja 12:nnen perättäisen mitalinsa. Risku nousi samalla eniten mestaruuksia voittaneeksi naisluistelijaksi ohi Jenny Andbergin.

Miesten team sprintin mestaruuden vei Helsingin Luistinkiitäjät joukkueella Jesse Nieminen, Miro Puolakka, Samuli Suomalainen, Naisten mestareiksi luistelivat Seinäjoen Urheilijat (Sini Siro, Veera Sarkanen, Elina Risku).

Sunnuntain päätöspäivänä ratkotaan 1500 metrin Suomen mestaruudet.